Perukkeiden ja niiden materiaalien ympärillä käy välillä somessa kovakin keskustelu. Erilaisia perukemateriaaleja ja näiden valmistajia on monia ja vankkumattomia käyttäjiä löytyy monelle eri materiaalille. Lyötyy monoa, fluoroa, erilaisia titaaneja sekä solmittavia teräsperukeita.
Ostaako kaupasta valmis, vai tehdä itse?
Tykkään itse puuhastella kaikkea kun kalalle ei jostain syystä pääse ja itse perukkeen tekeminen onkin mieluisin vaihtoehto. Saapahan sellaisen kun haluaa, tai sattuu tulemaan. Näiden päihin vielä mieluisat lukot ja leikarit niin itseään miellyttävä peruke on valmis.
Käytän itse pääsääntöisesti kahta erilaista peruketta. Toista vertikaalijigauksessa ja toista uistelussa sekä heittelyssä. (Toki ahventa ja särkikaloja kalastan eri perukkeilla, mutta pysytään tässä jutussa näissä kahdessa).
Molemmat hommat hoituisivat varmasti vain toisellakin näistä, mutta jostain syystä olen päähäni saanut että näin on parempi, enkä osaa asiaa sen paremmin perustellakaan. Eli vertsutukseen Waken Jawlineä ja heittelyyn ja uisteluun G.T.R 7×7. Molemmissa materiaaleissa tietenkin tärkeintä on, että se kestää hauen hammasta sekä toinen tärkeä asia on saatavuus.
Waken Jawlineä ja G.T.R 7×7 löytyy paikallisesta Honkkarista aika usein hyllytavaranakin ja monesta eri verkkokaupastakin näitä saa tilattua. Jawline on yksisäikeistä titaniumia ja G.T.R 7×7 muovipäällysteistä ”vaijeria”. Kumpikaan materiaaleista ei ole vesillä pettänyt, mutta näidenkin kuntoa kannattaa aika ajoin tarkistella, niin pomminvarmoina en näitäkään pidä. Tyhmintähän on menettää iso kala vain sen takia että oli liian laiska tarkistamaan vehkeiden kuntoa kalalle lähtiessä.
Näytän miten itse teen perukkeen näistä kummastakin materiaalista, periaatteessa homma on ihan sama, mutta on siinä vähän erojakin.